GRUSZKI W ZALEWIE

GRUSZKI W ZALEWIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

  • cukier

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania GRUSZKI W ZALEWIE

Umyte gruszki obieramy, kroimy usuwając gniazda. Wkładamy do słoików. Dodajemy do każdego słoika po dwie łyżki cukru, zalewamy wodą. Pasteryzujemy 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Martysia 30.01.2011 16:15
Bardzo lubię takie gruszki :)
MAR3STA 25.01.2011 11:19
świetne do deserów;)
Margo1 12.11.2010 09:43
też lubię
Natalia/tubisiek 05.11.2010 11:10
bardzo smaczne :)
jarek4 05.11.2010 10:52
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat