Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1.5 kg.
cukier 60 dag.
woda 100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie

Gruszki obrałem,usunąłem gniazda nasienne,opłukałem i pokroiłem w plastry.Włożyłem do wyparzonych słoików.Wodę zagotowałem z cukrem do momentu aż cukier się rozpuścił.Gorącą zalewą zalałem gruszki.Pasteryzowałem 5 min.Można używać do ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.01.2014 15:11
też robię takie :-)
mic 11.05.2013 21:55
tez robie.
mirosława4 24.03.2013 14:34
smaczny kompot jeszcze dodaję goździki :)
Betka 07.03.2013 11:04
lubię takie gruszki ;)
dianix 06.03.2013 20:44
zjadlabym takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak