gruszki w zalewie

gruszki w zalewie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2 kg
  • woda

    2 litry
  • Goździki całe Prymat

    do smaku
  • cukier

    1 kg
  • zaprawa cytyrnowa

    5,5 łyżki
  • cynamon

    2 łyzeczki
  • cukier waniliow

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obieramy gruszki i wycinamy z nich ogryzek. Wodę zagotowujemy z naszą zaprawą, cukrem waniliowym 2 łyżeczkami cynamonu. DO zagotowanej dodjemy gruszki i gotujemy 35 minut. Przekładamy do słoików. Zalewamy gorąca zalewą (średnio na 1 słik około 1/2 litra dajemy 3 goździki.). Zakręcamy. Odstawiamy dnem do góry. Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Botwinka 29.10.2012 15:19
uwielbiam
Goya 03.09.2012 11:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat