Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet jabłkowy 1 szklanka
cukier 1/3 szklanki
gruszki 1 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
laska cynamonu
Goździki całe Prymat 6
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie

Gruszki umyj, przekrój na pół i pozbądź się gniazda nasiennego. Tak przygotowane gruszki przełóż do słoiczków. Goździki i cynamon powkładaj do gruszek.
Do garnka dodaj wodę,ocet,cukier,sól, postaw na ogniu i zagotuj.
Tak przygotowaną zalewą zalej gruszki. Pasteryzuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 06.12.2016 14:34
smaczny przepis
anka1988 06.12.2016 13:59
Pierwszy raz jadłam u znajomej jako dodatek do obiadu, bardzo mi posmakowały
adelajda 06.12.2016 12:52
Też lubię :)
olkaaa 06.12.2016 12:42
bardzo lubię
Futka 06.12.2016 12:34
Przepyszne gruszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak