Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w waniliowm syropie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
woda 1 litr
cukier 2 szkl
laska wanilii 2 szt
cytryna 1 szt
Cynamon cały Prymat kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w waniliowm syropie

Obieramy gruszki, kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne.

W garnku mieszamy wodę z cukrem, sokiem cytrynowym, laskami wanilii i kawałkiem cynamonu. Po zagotowaniu wrzucamy gruszki i gotujemy, aż lekko zmiękną.

Odcedzamy owoce i przekładamy do wyparzonych słoików. Pozostałą zalewę gotujemy do momentu, aż zacznie gęstnieć i wtedy zalewamy nią gruszki w słoikach.

Przestawiamy do góry dnem do zawekowania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 05.10.2015 20:26
Ciekawy pomysł z tą wanilią, ja dzisiaj robiłam kompot z gruszek z dodatkiem goździków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak