Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w syropie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszek 1 kg
cukru 3/4 szklanki
Goździki całe Prymat 4 sztuki
wody 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w syropie

Gruszki bardzo dokładnie opłukać i obrać ze skórki. Pokroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne.W garnku zagotować wodę i wsypać cukier. Do słoików włożyć połówki gruszek oraz goździki i zalać zalewą. Zakręcić zakrętki. Następnie pasteryzować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć słoiki i pozostawić do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.01.2013 16:58
pyszne
Barbara/zuza22_85 18.09.2012 17:23
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak