Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wino białe
200 ml chardonnay -
Goździki całe Prymat
1 szt -
laska wanili
1/4 szt -
cytrynka
1/4 szt -
cukier
150 g -
ciasto francuskie
1 op -
gruszki
4-6 szt -
mleko
do posmarowania -
imbir
1 szczypta -
cynamon Prymat
1 szczypta -
woda
200 ml
Przepis i sposób przygotowania Gruszki w cieście francuskim aromatyzowane Chardonnay z przyprawami
Kroki postępowania
ps. moje gruszki były małe więc nie wycinałam gniazd nasiennych, gdyż wtedy by mi się rozwaliły podczas gotowania, jeśli macie duze gruszki można wyciąć gniazda;
Komentarze (55)
Załaduj więcej komentarzy (45)