Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka w sosie waniliowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 szt.
budyń waniliowy 1
mleko
czekolada gorzka
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka w sosie waniliowym

Gruszki należy obrać, oczyścić i ugotować w posłodzonej wodzie. W oddzielnym garnuszku należy zagotować szklankę mleka z 4 łyżkami cukru, w międzyczasie w pół szklanki mleka rozmieszać łyżeczkę budyniu i przelać do wrzącego mleka. Gotowym sosem polać gruszki i posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak