Gruszka pod kruszonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 szt (duże)
  • cukier waniliowy

    20 g
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka

    150 g
  • masło

    100 g
  • cukier puder

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem, układamy w naczyniach żaroodpornych.

Cukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki.

Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C.

Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 06.02.2017 20:47
Lubię :)
Ada-Gaba 06.02.2017 18:30
pyszna propozycja
ben-ka 04.02.2017 17:10
Taki deserek bym zjadła.
Ola1young 04.02.2017 15:47
pyszny deser :)
RenataZ-et 04.02.2017 12:45
fajny deser
MagdalenaIC 04.02.2017 01:35
Uwielbiam takie desery :)
norweska20 04.02.2017 00:03
chętnie bym zjadła :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat