Groszkowo- drobiowy gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek zielony

    300 gram
  • pierś z kurczaka

    1 duża podwójna
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    0,5 kg
  • mleko kokosowe

    0,5 szklanki
  • olej

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • bulion drobiowy

    2 szklanki
  • koper świeży

    mały pęczek
  • śmietana

    1-2 łyżki do zabielenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Groszkowo- drobiowy gulasz foto
Pieczarki myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i przysmażamy na oleju do miękkości. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Groszkowo- drobiowy gulasz foto
Umyte i osuszone mięso kroimy kostkę. Na patelni rumienimy pokrojoną w plasterki cebulę. Do zrumienionej dodajemy oprószone przyprawami mięso. Fileta smażymy do miękkości.
Krok 3 - Groszkowo- drobiowy gulasz foto
Gdy mięso jest gotowe podlewamy całość bulionem i mleczkiem kokosowy. Następnie dodajemy groszek. Gulasz przykrywamy i dusimy do momentu jak groszek będzie gotowy.
Krok 4 - Groszkowo- drobiowy gulasz foto
Na koniec łączymy go z przysmażonymi pieczarkami. Całość zabielamy, zagotowujemy, dodajemy pokrojony koperek i ostatecznie doprawiamy do smaku.
Jadwiga/Jaga85
To pożywne i smaczne danie, które szybko się przygotowuje. Polecam zwłaszcza z świeżym groszkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
VioletoweKucharzenie 09.03.2016 10:59
wygląda bardzo apetycznie!
marcia7 08.03.2016 18:44
świetny smak z grzybami
gusia1000 08.03.2016 14:47
Pożywne danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat