Groszek ptysiowy

Groszek ptysiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1/2 szklanki
  • stopione masło

    10 dag
  • mąka

    10 łyżek
  • szczypta soli

  • jajka

    3
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Zagotować 1/2 szklanki wody z 10 dag stopionego masła. Wsypać 10 łyżek mąki i szczyptę soli. Wymieszać. Do gotującego się ciasta mieszając kolejno dodać 3 jajka. Za pomocą szprycy na blachę wyciskać z ciasta maleńkie kuleczki. Upiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat