Groszek cukrowy z wody

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól do smaku

  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • masło

    50 g
  • kwiaty jadalne

    do dekoracji
  • groszek cukrowy

    0,5 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młody groszek cukrowy z powodzeniem może zastąpić fasolkę szparagową.
Ugotować 1,5 litra wody. Dodać sól i cukier a następnie wrzucić strączki groszku. Jeśli są młode nie maja włókien. Gotować krótko wystarczy - 3 minuty. Stopić masło, można samo, mozna zrumienić z bułka tartą. Polać groszek masłem i posypać jadalnymi kwiatami - u mnie hyzop, sałata, rukola.
Podawać jako dodatek do drugiego dania, np. z ziemniaczkiem i kotletami mielonymi. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 02.08.2013 14:47
napewno pycha
Anna169Hosz 02.08.2013 14:25
Dziękuję:)
wiola333 02.08.2013 13:33
ciekawa propozycja, daję smacznie
Magula 02.08.2013 12:14
fajny obiadek na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat