Grochówka domowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar drobiowo-wołowy

    1 litr
  • groch

    25 dag
  • ziemniaki

    8-10 sztuk
  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch moczyć w letniej wodzie przez noc, następnie ugotować w wodzie z moczenia. Czosnek obrać, posiekać i dodać do grochu pod koniec gotowania. Miękki groch przepuścić przez maszynkę i wymieszać z majerankiem. Wywar drobiowo- wołowy( może być inny)podgrzać i mieszając go dodać przetarty groch. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę, dodać do zupy. Z mąki pszennej i oleju zrobić zasmażkę i dodać ją do zupy. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 31.03.2013 22:42
bardzo smaczna
szajba2 09.01.2012 16:20
smaczna bo domowa
Barbara55 02.01.2012 16:00
mniam
kielcok1 21.11.2011 14:44
super
Agnik 12.11.2011 18:46
super
Zoso 16.07.2011 19:24
nie przepadam za zupami ale ta wyszła przepyszna:)
rakow2 17.04.2011 16:37
wiadomo domowa najlepsza
Iwusia 20.10.2010 15:37
to się nazywa dobre jedzenie :D
Iwusia 20.10.2010 15:34
to sie nazywa dobre jedzeni :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat