Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

groch 300 g
mięso wieprzowe
por 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
ząbki czosnku 4-5 szt
cebula czerwona 1/2 szt
woda 2 l
sól do smaku 1 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Zasmażka

smalec 2 łyżki
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Kroki postępowania

1
Opłukany groch(Jaś) zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia na całą noc.
na drugi dzień gotujemy 30 min.
Krok 1 - Grochówka foto
2
Kroimy mięso na mniejsze kawałki , podsmażamy.Dodajemy pokrojonego pora i cebulę.
Krok 2 - Grochówka foto
3
Wrzucamy wszystko do podgotowanego grochu.
Krok 3 - Grochówka foto
4
Kroimy w kostkę paprykę , dodajemy do garnka.Zupę solimy i doprawiamy .
Krok 4 - Grochówka foto
5
Robimy zasmażkę , którą wlewamy pod koniec gotowania.
Krok 5 - Grochówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 03.01.2017 07:45
Bo to jest groch i w składnikach i na zdjęciu!!!
adelajda 11.12.2016 16:21
W składnikach jest groch a na zdjęciu fasola :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak