Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka
Kroki postępowania
Gotujemy go z solą, kminem, liściami laurowymi i zielem angielskim do miękkości (najlepiej w szybkowarze).
W tym czasie kroimy boczek w kostkę, a kiełbasę w półtalarki.
groch | 500 g |
kiełbasa | 1000 g |
cebula | 3 szt |
czosnek | 3 ząbki |
boczek wędzony | 400 g |
ziemniaki | 500 g |
marchew | 3 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | kilka sztuk |
Ziele angielskie całe Prymat | kilka kulek |
kminek Prymat | do smaku |
Majeranek suszony Prymat | do smaku |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
przyprawa uniwersalna Kucharek | do smaku |
żeberka wędzone | 700 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: