Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grochowa na kościach wędzonych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemiaki
5 szt
marchew
3 szt
rosołki drobowe
2 szt
kości wędzone
300 gram
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
groch
200 łuskany
Ziele angielskie całe Prymat
2 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grochowa na kościach wędzonych

1- Do garnka wlewamy wodę 4 litry 2- Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę 3- Marchew obieramy i kroimy w kostkę 4- Ziemniaki i marchew wkładamy do garnka 5- dodajemy 2 rosołki drobiowe oraz ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu 6- Dodajemy groch umyty i gotujemy razem 7- Wkładamy kości wędzone od schabu i gotujemy wszystko razem aż groch będzie miękki jak się rozgotuje to mamy super żółciutką zupę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.10.2012 10:11
rozgrzewająca zupa
ronald88 20.12.2011 09:01
super
fasola 01.12.2011 16:25
wyśmienita zupa
fasola 01.12.2011 16:25
wyśmienita zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak