Groch z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    100 g
  • cebula

  • olej

  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • kapusta kiszona

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch myjemy i zalewamy zimną wodą, zostawiamy na noc, następnego dnia odsączamy i gotujemy aż zmięknie. W międzyczasie dodajemy 1 łyżkę oleju, sól oraz pieprz. Cebulkę zarumienić na rozgrzanym oleju, następnie połaczyć groch z cebulką i kapustą, wymieszać i gotowe! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 20.09.2011 11:22
ssuper
Katarzyna99 12.05.2011 02:06
dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat