Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

groch z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
golonka 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
kminek Prymat 2 łyżeczki
groch 1 łuskany
grzyby suszone 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: groch z kapustą

Groch zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc. Następnie zlewamy wodę i ponownie zalewamy go zimną. Gotujemy do miękkości. Kapustę płuczemy,zalewamy wodą. Wkładamy obmytą golonkę,grzybki oraz wsypujemy kminek. Gotujemy na średnim ogniu aż mięso będzie miękkie. Groch odcedzamy, golonkę wyjmujemy i rozdrabniamy. groch z mięsem dodajemy do kapusty i solimy wg smaku. Danie wspaniale smakuje z pieczonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.08.2013 14:28
dawno nie robiła, musze zrobic
halina17 13.06.2013 17:56
Ja jeszcze nie robiłam kapusty z grochem łuskanym, muszę spróbować.
Habibi 13.06.2013 16:23
uwielbiam tę potrawę od dzieciństwa :) ja jednak dodaję pół kg grochu na 1kg kapusty kiszonej, bo po namoczeniu bardzo puchnie i robi się go sporo ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak