Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowane kotlety wieprzowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 g
słonina 150 g lub boczek surowy
wino białe 100 ml
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Kmin rzymski mielony Prymat 1 g opcjonalnie
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowane kotlety wieprzowe

1.Łopatkę zmielić na małych oczkach, słoninę na większych;
2.Mięso i słoninę wymieszać w jednej misce, dodać sól peklową, pieprz i opcjonalnie mielony kmin; Całość wyrabiać w rękach podlewając białym winem (ok.15 minut);
3.Dobrze wyrobione mięso odstawić do lodówki na 24h;
4.Po tym czasie formować kotleciki i grilować na grilu tradycyjnym lub elektrycznym po kilka minut każdej ze stron;
Podawać dowolnie;
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 26.01.2014 18:05
Pysznie i pięknie :)
Alex_M 26.01.2014 16:59
wspaniale wyglądają te kotleciki! :)
idealme 26.01.2014 16:56
bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak