Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
tuńczyk
300 g stek -
Imbir mielony Prymat
1 łyżeczka -
Szafran nitki Prymat
1 szczypta -
miód płynny
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
sok z cytryny
1 łyżeczka -
oliwa
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Grillowany stek z tuńczyka z imbirem i miodem
Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny , i miodem i polać po steku .
Posypać pieprzem , imbirem i szafranem . Włożyć do lodówki na 30 minut .
Wyjąć i przełożyć na grilla tradycyjnego na tacki lub na patelnię grillową .
Grillować po 3 minuty z jednej i z drugiej strony .
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się