Grillowany stek z tuńczyka z imbirem i miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    300 g stek
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Szafran nitki Prymat

    1 szczypta
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Stek z tuńczyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny , i miodem i polać po steku .
Posypać pieprzem , imbirem i szafranem . Włożyć do lodówki na 30 minut .
Wyjąć i przełożyć na grilla tradycyjnego na tacki lub na patelnię grillową .
Grillować po 3 minuty z jednej i z drugiej strony .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat