Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

Grillowany ser halloumi

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Ser halloumi pochodzi z Cypru. Jest charakterystycznie słodkawo-gąbczasto-sprężysty. Ja go uwielbiam. Doskonale nadaje się na przystawkę bądź jako dodatek.

Składniki:

ser halloumi
1 kostka
oliwa
1 łyżka
czosnek
1 ząbek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ser halloumi

Do oliwy dodać przeciśnięty czosnek oraz sok z połowy cytryny.
Ser halloumi pokroić na plastry.
Każdy plaster przy użyciu pędzla posmarować marynatą.
Usmażyć na suchej patelni, lub grillu, aż do uzyskania charakterystycznego zbrązowienia dla tego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak