Grillowany ser halloumi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser halloumi

    1 kostka
  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser halloumi pochodzi z cypru. Jest charakterystycznie słodkawo-gąbczasto-sprężysty. Ja go uwielbiam. Doskonale nadaje się na przystawkę badź jako dodatek.

Do oliwy dodać przeciśniety czosnek oraz sok z połowy cytryny.
Ser halloumi pokroić na plastry.
Każdy plaster przy użyciu pędzla posmarować marynatą.
Usmażyć na suchej patelni, lub patelni grillowej, aż do uzyskania charakterystycznego zbrązowienia dla tego sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat