Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany ser camembert z bazylią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 3 szt
bazylia świeża 1 szklanka
oliwa 5-6 łyżek
czosnek ząbki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ser camembert z bazylią

Świeże listki bazylii umyć, posiekać drobno, zalać oliwą z oliwek i wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Serki camembert położyć na foli aluminiowej, na wierzch dać mieszankę z bazylii i złożyć folię. Serki owinięte folią położyć na ruszcie ( najlepiej z boku) i grillować ok. 10-15 minut aż serki będą miękkie. Wyjąć serki z folii i podawać gorące aby środek serka był płynny. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 21.08.2015 14:13
Też go robiłam tylko z suszoną bazylią, dobry, fajny jest z grilla ale nie w dużych ilościach.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak