Grillowany pstrąg

Grillowany pstrąg

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    1-2 szt średnie
  • oliwa z oliwek

    4 łyżki
  • sól morska

    1 łyżeczka
  • pieprz cytrynowy

    2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • szczypiorek

    3 łyżki pokrojonego
  • przyprawa do ryb

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowany pstrąg
Przygotować wszystkie składniki. Ryby oczyszczamy i myjemy .Osuszamy na ręczniku papierowym.
Krok 2 - Grillowany pstrąg
Odcinamy płetwy i niepotrzebne części , osuszone układamy na talerzu lub tacy .
Krok 3 - Grillowany pstrąg
Posypujemy pieprzem cytrynowym, przyprawą do ryb , solą morską wewnątrz ryby i po wierzchu.
Krok 4 - Grillowany pstrąg
Szczypiorek myjemy i kroimy, posypujemy do środka .
Krok 5 - Grillowany pstrąg
Polewamy oliwą z oliwek , sokiem z cytryny i wkładamy do lodówki na 2 -3 godziny aby się zamarynowały. Zrobić nacięcia po wierzchu.
Krok 6 - Grillowany pstrąg
Wyjmujemy z lodówki i grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym czy tradycyjnym .
Krok 7 - Grillowany pstrąg
Grillujemy z obu stron po 4 minuty. Podajemy z ziemniakami i surówką .Po wierzchu skrapiamy jeszcze sokiem z cytryny .

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

11.09.2016 21:17
Przepysznie wygląda

MAR3STA

11.09.2016 20:44
Rybka z grilla jest znakomita

Wacław

11.09.2016 20:06
doskonała rybka :-)

Madzai

11.09.2016 15:41
Uwielbiam pstrąga :)

mirosława4

11.09.2016 15:32
apetyczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat