grillowany okoń

grillowany okoń

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • okoń

    4 szt.
  • pomarańcza

  • koperek

    1 łyżka
  • oliwa

    50 ml.
  • sól

  • pieprz cytrynowy

  • tymianek

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać z posiekanym koperkiem,rybę oczyścić umyć i polać sokiem pomarańczowo-koperkowym po czym odstawić na ok.godzinę w chłodne miejsce,po tym czasie rybę wyjąć z marynaty osuszyć oprószyć solą i pieprzem cytrynowym świeżo zmielonym oraz tymiankiem skropić oliwą ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i upiec na rozgrzanym grillu ok.10-15min.z każdej strony,podawać rybę z grillowanymi warzywami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

11.06.2013 00:33
muszę spróbować z pomarańczą

Grazyna0211

11.10.2011 09:47
ciekawy przepis nigdy nie próbowałam ryby doprawionej sokiem pomarańczowym

Wafelek2601

14.09.2011 08:51
rewelacja

Monika193

21.08.2011 11:11
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat