Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś z sosem limonkowo-śmietanowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

limonka 1 szt
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
świeża mięta 5 gałązek
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
łosoś dzwonka 4 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś z sosem limonkowo-śmietanowym

Łososia myjemy, nacieramy solą i skrapiamy sokiem z 1/2 limonki.Smażymy na patelni grillowej z każdej strony.
W trakcie smażenia ryby przygotowujemy sos.
W rondelku podgrzewamy na małym ogniu śmietanę i masło. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Sos podgrzewamy do momentu aż się nieco zredukuje i zgęstnieje.
Listki mięty drobno siekamy i świeże wrzucamy do ugotowanego sosu tuż przed podaniem.
łososia możemy polać od razu sosem lub sos podać w miseczce obok ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.07.2015 10:26
pyszna rybka
Jolanta40 13.01.2015 00:10
dziękuję:)
aginaa 19.11.2013 08:37
pieknie wyglada
Beatris 10.07.2013 12:05
Wyśmienicie przygotowana rybka. Zapowiada się przepysznie.
arbuzowo 10.07.2013 10:12
Pycha - łosoś i orzeźwiający sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak