Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILLOWANY KARCZEK MARYNOWANY W WASABI

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 1,2 kg

Marynata

sos sojowy jasny 6 łyżek
wasabi 2 łyżeczki
olej rzepakowy 6 łyżek
sos ostrygowy 2 łyżki
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Do marynaty nie dodajemy soli sos sojowy jest wystarczająco słony.

Przepis i sposób przygotowania na: GRILLOWANY KARCZEK MARYNOWANY W WASABI

Karkówkę myjemy i osuszamy a następnie kroimy na około 2 centymetrowe plastry.W dużym szklanym naczyniu robimy marynatę wlewamy sos sojowy i ostrygowy dodajemy wasabi i mieszamy aż do połączenia składników teraz dodajemy olej,słodką mieloną paprykę oraz rozgniecione ziarna kolendry i jeszcze raz mieszamy.Do marynaty przekładamy wcześniej pokrojone plastry karkówki i dokładnie je w niej obtaczamy naczynie przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.Plastry karkówki osączamy z marynaty i grillujemy z obu stron na rozgrzanym ruszcie.Mięso jest gotowe gdy po nakłuciu wypływa z niego biały sok gdy sok jest koloru różowego to znaczy że mięso jeszcze nie doszło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.04.2015 23:10
ale mocno przypieczona
Sroczka 02.04.2015 22:18
Pyszne mięsko, zjadłabym troszkę.
Wafelek2601 02.04.2015 22:14
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak