Grillowany karczek

Grillowany karczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • oliwa

    125-180 ml
  • wino czerwone wytrawne

    150-200 ml
  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka wędzona

    1-2 łyżeczki - ostra i słodka
  • sos barbecue

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Karczek kroimy w plastry, oprószamy solą, pieprzem i papryką wędzoną - delikatnie rozklepujemy. Skrapiamy oliwą - wkładamy do miski i odstawiamy do lodówki na 30 minut, po tym czasie skrapiamy winem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Zamarynowane mięso przekładamy na rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z dwóch stron. Podajemy z sosem bbq.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

29.05.2016 11:51
grillowany zawsze smaczny

Urszula Świeca

29.05.2016 09:24
Pyszny obiad.))

w mojej kuchni

29.05.2016 09:16
same pyszności

norweska20

29.05.2016 00:00
bardzo lubię

MAR3STA

28.05.2016 23:43
Pyszne danie

krokus

28.05.2016 22:59
Dobre mięsko

olkaaa

28.05.2016 22:06
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat