Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany karczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
oliwa 125-180 ml
wino czerwone wytrawne 150-200 ml
sól i pieprz do smaku
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1-2 łyżeczki - ostra i słodka
sos barbecue

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany karczek

Karczek kroimy w plastry, oprószamy solą, pieprzem i papryką wędzoną - delikatnie rozklepujemy. Skrapiamy oliwą - wkładamy do miski i odstawiamy do lodówki na 30 minut, po tym czasie skrapiamy winem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Zamarynowane mięso przekładamy na rozgrzanego grilla i grillujemy po kilka minut z dwóch stron. Podajemy z sosem bbq.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.05.2016 11:51
grillowany zawsze smaczny
Urszula Świeca 29.05.2016 09:24
Pyszny obiad.))
w mojej kuchni 29.05.2016 09:16
same pyszności
norweska20 29.05.2016 00:00
bardzo lubię
MAR3STA 28.05.2016 23:43
Pyszne danie
krokus 28.05.2016 22:59
Dobre mięsko
olkaaa 28.05.2016 22:06
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak