Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filetu z sandacza
4 x 160 g -
rukola
200 g -
żółtych pomidorów koktajlowych
8 sztuk -
czerwonych pomidorów koktajlowych
8 sztuk -
orzeszków piniowych
3 łyżki -
Sss balsamico
- - -
Grill przyprawa ziołowa Prymat
1 sztuka -
marynaty klasycznej Prymat
1 sztuka -
parmezan
50 płatki
Przepis i sposób przygotowania Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico
100 ml octu balsamicznego
2 łyżki miodu pszczelego
1 łyżka musztardy Dijon
Sok z ½ cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Filety z sandacza zamarynować w oliwie z dodatkiem przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat i odstawić do lodówki na 4 godziny. Następnie upiec na grillu i ułożyć na rukoli. Danie udekorować pokrojonymi pomidorami koktajlowymi i orzeszkami piniowymi, a następnie skropić sosem balsamico przygotowanym poprzez dokładne zmiksowanie wszystkich jego składników. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu
Komentarze (8)