Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetu z sandacza

    4 x 160 g
  • rukola

    200 g
  • żółtych pomidorów koktajlowych

    8 sztuk
  • czerwonych pomidorów koktajlowych

    8 sztuk
  • orzeszków piniowych

    3 łyżki
  • Sss balsamico

    - -
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    1 sztuka
  • marynaty klasycznej Prymat

    1 sztuka
  • parmezan

    50 płatki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos balsamico:
100 ml octu balsamicznego
2 łyżki miodu pszczelego
1 łyżka musztardy Dijon
Sok z ½ cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku


Filety z sandacza zamarynować w oliwie z dodatkiem przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat i odstawić do lodówki na 4 godziny. Następnie upiec na grillu i ułożyć na rukoli. Danie udekorować pokrojonymi pomidorami koktajlowymi i orzeszkami piniowymi, a następnie skropić sosem balsamico przygotowanym poprzez dokładne zmiksowanie wszystkich jego składników. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa36 13.09.2012 23:56
super
AgaS10 24.01.2011 20:10
Zapowiada sie smacznie:)
szajba2 07.12.2010 15:38
fajnie
patusia 18.11.2010 00:35
Apetyczne.
buksiak12 28.08.2010 10:11
fajny przepis
buksiak12 28.08.2010 10:11
fajny przepis
Dorota71 28.08.2010 09:00
przepis warty wypróbowania
Emilia22 28.08.2010 08:23
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat