Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico

Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetu z sandacza

    4 x 160 g
  • rukola

    200 g
  • żółtych pomidorów koktajlowych

    8 sztuk
  • czerwonych pomidorów koktajlowych

    8 sztuk
  • orzeszków piniowych

    3 łyżki
  • Sss balsamico

    - -
  • przyprawy grill ziołowy Prymat

    1 sztuka
  • marynaty klasycznej Prymat

    1 sztuka
  • parmezan

    50 płatki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos balsamico:
100 ml octu balsamicznego
2 łyżki miodu pszczelego
1 łyżka musztardy Dijon
Sok z ½ cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku


Filety z sandacza zamarynować w oliwie z dodatkiem przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat i odstawić do lodówki na 4 godziny. Następnie upiec na grillu i ułożyć na rukoli. Danie udekorować pokrojonymi pomidorami koktajlowymi i orzeszkami piniowymi, a następnie skropić sosem balsamico przygotowanym poprzez dokładne zmiksowanie wszystkich jego składników. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa36

13.09.2012 23:56
super

AgaS10

24.01.2011 20:10
Zapowiada sie smacznie:)

szajba2

07.12.2010 15:38
fajnie

patusia

18.11.2010 00:35
Apetyczne.

buksiak12

28.08.2010 10:11
fajny przepis

buksiak12

28.08.2010 10:11
fajny przepis

Dorota71

28.08.2010 09:00
przepis warty wypróbowania

Emilia22

28.08.2010 08:23
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat