Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico

Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetu z sandacza

    4 x 160 g
  • rukola

    200 g
  • żółtych pomidorów koktajlowych

    8 sztuk
  • czerwonych pomidorów koktajlowych

    8 sztuk
  • orzeszków piniowych

    3 łyżki
  • Sss balsamico

    - -
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    1 sztuka
  • marynaty klasycznej Prymat

    1 sztuka
  • parmezan

    50 płatki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico

Sos balsamico:
100 ml octu balsamicznego
2 łyżki miodu pszczelego
1 łyżka musztardy Dijon
Sok z ½ cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek extra virgin
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku


Filety z sandacza zamarynować w oliwie z dodatkiem przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat i odstawić do lodówki na 4 godziny. Następnie upiec na grillu i ułożyć na rukoli. Danie udekorować pokrojonymi pomidorami koktajlowymi i orzeszkami piniowymi, a następnie skropić sosem balsamico przygotowanym poprzez dokładne zmiksowanie wszystkich jego składników. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Ewa36 13.09.2012 23:56
super
AgaS10 24.01.2011 20:10
Zapowiada sie smacznie:)
szajba2 07.12.2010 15:38
fajnie
patusia 18.11.2010 00:35
Apetyczne.
buksiak12 28.08.2010 10:11
fajny przepis
buksiak12 28.08.2010 10:11
fajny przepis
Dorota71 28.08.2010 09:00
przepis warty wypróbowania
Emilia22 28.08.2010 08:23
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat