Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane żeberka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 12 kawałków
olej rzepakowy 400 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane żeberka

Żeberka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. do miski wlewamy olej, dodajemy paprykę zioła sól i pieprz - marynatę dokładnie mieszamy, po czym wkładamy do niej żeberka, mieszamy i odstawiamy na minimum 2 godziny. Żeberka wyciągamy z marynaty i układamy na tacce na około kwadrans. Następnie przekładamy je na rozgrzany grill. Grillujemy do zarumienienia z wszystkich stron, co pewien czas obracając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 10.08.2014 08:37
mniam,pyszności:)
halina17 04.08.2014 21:36
Jak dla mnie smaczne:)
Zdzisław 04.08.2014 18:11
takie mięsne dania to bardzo lubię jeść
kuklik 04.08.2014 13:47
ale apetyczne
dodi 04.08.2014 12:16
pyszne zeberka
Adamorek 04.08.2014 12:12
pięknie wypieczone
IwonaDD 04.08.2014 12:02
pyszne żeberka
Adam/ZUB3R 04.08.2014 10:35
smaczne żeberka
Patriszja
Patriszja 04.08.2014 08:57
bardzo lubię :) są naprawdę smaczne z grilla :)
halinah 04.08.2014 08:56
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak