Grillowane tortille po meksykańsku z kurczakiem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Tortille w stylu meksykańskim zapiekane w grillu elektrycznym.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • placki do tortilli

    4 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    1 szt.
  • ogórki konserwowe

    4 sztuki
  • fasola czerwona

    200 gramów
  • pierś z kurczka

    300 gramów
  • sos słodki chili

    80 mililitrów
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kurczaka kroję w kostkę, przyprawiam solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i smażę.
2. Paprykę, pomidora i ogórki kroję w kostkę, cebulę w piórka, a fasolę czerwoną (pół puszki) odsączam.
3. Placki tortilli smaruję sosem słodkim chili. Wykładam mięso i warzywa. Na wierzch kładę odrobinę sosu i zawijam.
4. Gotowe placki zapiekam w grillu elektrycznym do czasu pojawienia się brązowych pasków na placku (trwa to około 7 minut).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat