Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki z piersi kurczaka z jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 40 dag
cebula 2 szt
wino białe wytrawne 1 kieliszek
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z piersi kurczaka z jabłkiem

Opłukane i osuszone mięso kroimy na kawałki. Obsypujemy solą i pieprzem, po czym odstawiamy na godzinkę do lodówki.

Jabłka myjemy i kroimy na ósemki (razem ze skórką). Wykrawamy gniazda nasienne. Skrapiamy jabłk winem i również odstawiamy do lodówki - na pół godziny.

Cebule obieramy i kroimy na grube plastry.

Na patyczki nadziewamy naprzemiennie kawałki mięsa, cebuli i jabłka. Smarujemy je z wierzchu olejem, po czym grillujemy na średnim ogniu około 20 minut - obracając szaszłyki od czasu do czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 04.06.2013 09:57
super przepis
Katarzyna59 04.06.2013 09:21
świetny przepis
Babciagramolka 04.06.2013 08:52
Bardzo apetycznie się zapowiadają
IZABELA29 04.06.2013 08:49
tylko pogody brak
Paolcia 04.06.2013 07:24
bardzo ładne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak