grillowane roladki z indyka z grillowaną papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    10 dkg.
  • sól i pieprz

  • starta skórka z cytryny

  • ogórki konserwowe

    2 szt.
  • indyk

    1 szt.
  • papryka marynowana

    1 (grillowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso umyć pokroić jak kotlety delikatnie rozbić,ogórki pokroić w drobną kostkę ser zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z ogórkami doprawić solą i pieprzem oraz startą skórką z cytryny,przygotowane mięso posmarować kremem serowo-ogórkowym,paprykę osączyć z zalewy i kroić w wąskie paski wzdłuż strąka na każdym sznyclu układać po kawałku papryki i ciasno zawijać w poprzek spiąć namoczonymi w wodzie wykałaczkami,układać na aluminiowej tacce do grillowania a następnie upiec na rozgrzanym grillu ok.20min.co jakiś czas obracać i smarować oliwą lub olejem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.07.2013 20:11
superowe te roladki
Wafelek2601 23.05.2012 20:38
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat