Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane piersi z indyka z fasolką i pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki do indyka

pierś z indyka 800 g
olej rzepakowy 200 ml
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie

składniki na fasolkę

fasola szparagowa 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
masło 2 łyżki
woda zimna 4 l

dodatek

pomidory 4 szt
biały ocet balsamiczny 10 ml
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
cukier 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane piersi z indyka z fasolką i pomidorami

Kroki postępowania

1
Myjemy i suszymy indyka. Kroimy mięso na duże kawałki. Mieszamy indyka z olejem oraz ze składnikami marynaty czyli przyprawą kebab-gyros i musztardą rosyjską. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę w celu zamarynowania.
Krok 1 - Grillowane piersi z indyka z fasolką i pomidorami foto
2
Do wrzącej wody wrzucamy sól oraz przemytą fasolkę. Gotujemy około 15-20 minut.
Krok 2 - Grillowane piersi z indyka z fasolką i pomidorami foto
3
Rozgrzewamy suchą patelnię do grillowania. Smażymy bez oleju indyka około 2-3 minut na stronę. Jeżeli chcemy się upewnić że nasz indyk jest idealnie wysmażony warto jednego przekroić w połowie i sprawdzić czy jest całe mięso białe.
Krok 3 - Grillowane piersi z indyka z fasolką i pomidorami foto
4
Dodajemy masło do rondelka i rozpuszczamy. Do rondelka dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Odcedzamy fasolkę i na nią dodajemy bułkę tartą.
Krok 4 - Grillowane piersi z indyka z fasolką i pomidorami foto
5
Kroimy w ćwiartki pomidory pozbawiając szypułek. Dodajemy ocet, sól, cukier i pieprz czarny.
Krok 5 - Grillowane piersi z indyka z fasolką i pomidorami foto
6
Wykładamy na talerz indyka, fasolkę posypaną bułką tartą oraz pomidory.
Krok 6 - Grillowane piersi z indyka z fasolką i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.07.2015 12:07
znakomite jedzonko,dla mnie pycha :-)
Krzysztof15 17.07.2015 09:33
bardzo smaczne
Ewelina1991 17.07.2015 07:51
pyszne danie
agaK. 16.07.2015 22:45
Podoba mi się to danie:)
Ewa Wojtaszko 16.07.2015 21:38
proste i pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak