Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Grillowane pieczarki z serem i boczkiem

5.0
(55)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Oto przepis na pieczarki faszerowane serem i boczkiem  grilla. Włączcie ten przepis do grillowego menu, a na pewno dania będzie Waszym ulubionym w tym sezonie. Będą pyszne z sałatką z pomidorów i cebuli.

Składniki:

Pieczarki:

pieczarki
12 sztuk

Nadzienie:

boczek wędzony
100 gramów
nóżki z pieczarek
12 sztuk
cebule
2 sztuki
czosnek
3 ząbki
szczypiorek
1 pęczek
Sklep Prymat
Kucharek Smak Natury
1 łyżeczka
Sklep Prymat
ser żółty starty
1 szklanka

Sałatka:

cebula czerwona
1 sztuka
pomidory malinowe
3 sztuki
pestki słonecznika
1 łyżka
papryka czerwona
1 sztuka
natka kolendry
1 pęczek
oliwa
1/2 szklanki
Musztarda miodowa Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Do smaku:

Kucharek Smak Natury
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki z serem i boczkiem

 

Sparzyć i obrać pomidory. Pokroić pomidory, cebulę, paprykę. Posiekać kolendrę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy, polewamy oliwą połączoną z musztardą, przyprawami, mieszamy i schładzamy.

Na patelni smażymy pokrojony drobno: boczek, cebulę, czosnek, nóżki pieczarek pod koniec doprawiając Przyprawą do potraw Smak Natury, serem i posiekanym szczypiorkiem.

Przygotować główki obranych pieczarek.

Tak przygotowane nadzienie nakładamy do pieczarek i grillujemy na tackach aluminiowych na złoty kolor pieczarek. Aromatyczne pieczarki podajemy z zimną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak