Grillowane pieczarki z serem i boczkiem

Grillowane pieczarki z serem i boczkiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Oto przepis na pieczarki faszerowane serem i boczkiem  grilla. Włączcie ten przepis do grillowego menu, a na pewno dania będzie Waszym ulubionym w tym sezonie. Będą pyszne z sałatką z pomidorów i cebuli.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pieczarki:

  • pieczarki

    12 sztuk

Nadzienie:

  • boczek wędzony

    100 gramów
  • nóżki z pieczarek

    12 sztuk
  • cebule

    2 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • ser żółty starty

    1 szklanka

Sałatka:

  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • pomidory malinowe

    3 sztuki
  • pestki słonecznika

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • natka kolendry

    1 pęczek
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • musztarda miodowa

    1 łyżka

Do smaku:

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

 

Sparzyć i obrać pomidory. Pokroić pomidory, cebulę, paprykę. Posiekać kolendrę. Wszystkie składniki sałatki mieszamy, polewamy oliwą połączoną z musztardą, przyprawami, mieszamy i schładzamy.

Na patelni smażymy pokrojony drobno: boczek, cebulę, czosnek, nóżki pieczarek pod koniec doprawiając przyprawą uniwersalną, serem i posiekanym szczypiorkiem.

Przygotować główki obranych pieczarek.

Tak przygotowane nadzienie nakładamy do pieczarek i grillujemy na tackach aluminiowych na złoty kolor pieczarek. Aromatyczne pieczarki podajemy z zimną sałatką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat