Grillowane pieczarki w ziołach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    3 łyzki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • zielona czubryca

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieczarki

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone pieczarki bez kapeluszy posolić i zostawić na 15 minut żeby zmiękły. Potem posypać ziołami i obtoczyć w oliwie, wymieszać dokładnie. Wstawić do lodówki na pół godziny. Grillować na grillu lub patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Doskonały dodatek do mięsa albo jako danie wegetariańskie z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 22.03.2013 08:24
pycha,moje smaki
pawelek180844 02.06.2012 14:39
Smaczne
Justyna37 21.12.2011 10:46
bardzo dobre
treonina 26.11.2011 13:34
świetny przepis! muszę wypróbować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat