Grillowane naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • keczup pikantny

    według uznania
  • przyprawa do zapiekanek

    według uznania
  • filet z kurczaka

    2 pieczony
  • naleśniki

    10 kukurydziane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki ja robię z przepisu na Meksykanki http://www.doradcasmaku.pl/przepis/75993/meksykanki.html Na zimne naleśniki układamy starty ser, pokrojone w paseczki mięso, paprykę pokrojoną w kosteczkę i cebulę pokrojoną w piórka, posypujemy wszystko przyprawą do zapiekanek, polewamy keczupem. Wszystko staramy się ułożyć na połowie naleśnika, przykrywamy drugą połową. Układamy na gorącym grillu, przyciskamy delikatnie łopatką i pieczemy do odpowiedniego dla nas momentu. Ja lubię jak ser się rozpuści i brzegi robią się chrupiące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat