Grillowana wołowina BBQ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • sos barbecue

    250 ml
  • tabasco

    3 łyżeczki
  • cebula biała

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

podstawowe

  • pręga wołowa

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na grube plastry.
Składniki marynaty: sos BBQ i sos Piri-Piri dokładnie mieszamy. Cebulę siekamy w plasterki. Mięso smarujemy z obu stron marynatą, układamy w naczyniu i doprawiamy z jednej strony świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na mięsie układamy plasterki cebuli i przykrywamy drugą warstwą zamarynowanego mięsa. Pieprzymy i ponownie układamy cebulę. Mięso zostawiamy w owiniętym folią naczyniu w lodówce na przynajmniej kilka godzin.
Patelnię grillowa lub grill dobrze rozgrzewamy i smarujemy olejem. Mięso grillujemy przez około 2 minuty z każdej strony (w zależności od grubości mięsa i naszych upodobań). Serwujemy z świeżą sałatką i bagietką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 14.04.2016 15:16
pycha - już narobiłam sobie smaku!
wyattearp 13.04.2016 13:51
pysznie wygląda
AZgotuj 13.04.2016 11:27
perfekcyjnie wysmażone !
Wacław 13.04.2016 10:41
apetyczne mięsko :-)
Habibi 13.04.2016 10:36
nie jestem specjalnie mięsna, ale raz na jakiś czas mam chęć na dobry stek :)
Damiano 13.04.2016 09:56
smaczne mięsko
berys18 13.04.2016 09:18
wygląda bardzo smacznie
Madzai 13.04.2016 09:08
Moje smaki :)
Maridka19 13.04.2016 08:21
Smaczne mięsko :)
Łukasz15 12.04.2016 23:31
Aż chce się jeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat