Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana wołowina BBQ

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

sos barbecue 250 ml
tabasco 3 łyżeczki
cebula biała 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

podstawowe

pręga wołowa 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana wołowina BBQ

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na grube plastry.
Składniki marynaty: sos BBQ i sos Piri-Piri dokładnie mieszamy. Cebulę siekamy w plasterki. Mięso smarujemy z obu stron marynatą, układamy w naczyniu i doprawiamy z jednej strony świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na mięsie układamy plasterki cebuli i przykrywamy drugą warstwą zamarynowanego mięsa. Pieprzymy i ponownie układamy cebulę. Mięso zostawiamy w owiniętym folią naczyniu w lodówce na przynajmniej kilka godzin.
Patelnię grillowa lub grill dobrze rozgrzewamy i smarujemy olejem. Mięso grillujemy przez około 2 minuty z każdej strony (w zależności od grubości mięsa i naszych upodobań). Serwujemy z świeżą sałatką i bagietką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 14.04.2016 15:16
pycha - już narobiłam sobie smaku!
wyattearp 13.04.2016 13:51
pysznie wygląda
AZgotuj 13.04.2016 11:27
perfekcyjnie wysmażone !
Wacław 13.04.2016 10:41
apetyczne mięsko :-)
Habibi 13.04.2016 10:36
nie jestem specjalnie mięsna, ale raz na jakiś czas mam chęć na dobry stek :)
Damiano
Damiano 13.04.2016 09:56
smaczne mięsko
berys18 13.04.2016 09:18
wygląda bardzo smacznie
Madzai 13.04.2016 09:08
Moje smaki :)
Maridka19 13.04.2016 08:21
Smaczne mięsko :)
Łukasz15 12.04.2016 23:31
Aż chce się jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak