grillowana szynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 g
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • przyprawa do gyrosa

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę myjemy, osuszamy. Kroimy w plastry. Nacieramy olejem, posypujemy przyprawami. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Następnie grillujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat