Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
olej 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka

Filety z kurczaka umyć i osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Posmarować olejem i odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin. Smażyć na grillu lub na patelni grillowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 09.09.2015 19:50
Takie mięsko lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak