Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
karkówka
800 gram -
oliwa
1 łyżeczka -
sól i pieprz
sos
-
czosnek ząbki
2 szt -
kolendra cała
1 garść -
sok z limonki
4 łyżki -
sos rybny
4 łyżki -
cukier
1-2 łyżki
Sposób przygotowania
W międzyczasie w miseczce łączymy sok z limonki z cukrem – mieszamy aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy sos rybny przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane łodyżki kolendry – mieszamy aż do połączenia się składników.
Karkówkę za pomocą ostrego noża kroimy w cieniutkie plasterki, polewamy je przygotowanym dressingiem, posypujemy listkami kolendry i serwujemy np. z grillowanym pieczywem, smacznego.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się