Grill: Filety z kurczaka z gruszkami i serem oscypek podane z emulsją z pietruszki i orzechów włoskich Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    8 80
  • gruszki

    4 sztuki
  • marynata

  • oliwa

    1 szklanka
  • marynata płynna grillowa

    1 op.
  • rozmaryn

    wg uznania
  • kolorowe sałaty

    1 pęczek
  • sos

  • olej słonecznikowy

    100 ml
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • orzechy włoskie

    4 łyżki
  • sól

    wg uznania
  • miód

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    wg uznania
  • bekon

    4 chudy
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 łyżeczka
  • oscypek

    12 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku
Gruszki obrać, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Plastry owoców, mięso i ser oscypek zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce. Gruszki, oscypek, kurczaka i bekon grillować z gałązkami rozmarynu przez około 10-15 minut, przekładając na drugą stronę.
Piersi kurczaka, gruszki, ser oscypek i bekon ułożyć na talerzach, całość udekorować kolorowymi sałatami i skropić przygotowanym wcześniej sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 01.04.2017 12:20
To coś dla mnie, pychota !
IZABELA29 10.01.2017 19:41
Wow super danie
Rycerz 01.01.2014 22:31
Ciekawe połączenie smaków.
mysza620 22.04.2013 23:48
bardzo mi się podoba
monisia1977 10.10.2012 08:13
pycha
Monika-twin 10.09.2012 17:14
super przepis
Motorek 02.08.2012 10:11
extra
Margo1 09.07.2012 19:35
ciekawy przepis
MagdaeM 09.07.2012 14:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat