Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane szparagi z marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagów 1 pęczek
marchewki 4 sztuki
masła 3 łyżki
soli 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane szparagi z marchewką

Szparagi i marchew dokładnie oczyścić. Marchew obrać ze skórki. Do dwóch oddzielnych garnków wlać wodę i zagotować z odrobiną soli. Do gotującej się wody włożyć oddzielnie szparagi i marchewkę. Gdy warzywa będą miękkie przełożyć na talerz. Marchewkę pokroić na plastry i ułożyć obok szparagów. Masło roztopić i polać warzywa. Na wierzch posypać bułką tartą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak