Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane Raki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

raki 20szt.
woda 1,5l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane Raki

Kroki postępowania

1
Raki oczyścić dokładnie szczoteczka, opłukać pod bieżąca woda i wrzucić żywe do wrzącej osolonej wody.
Krok 1 - Gotowane Raki foto
2
Gotować pod przykryciem ok 15min. Po ugotowaniu odcedzić i ułożyć na półmisku grzbietami ku górze. koperek i pietruszkę używamy do dekoracji.
Krok 2 - Gotowane Raki foto
3
smacznego!!!
Krok 3 - Gotowane Raki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

NatalkaC 16.08.2013 15:16
Przekąska na imprezkę ;D
Katarina 16.08.2013 14:34
To nie danie tylko sposób gotowania raków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak