Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowane ozory

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ozory 4 szt
sól
pieprz 12 ziaren
cebula 1 szt
pietruszka
koper

Przepis i sposób przygotowania na: gotowane ozory

Ozorki namoczyć w zimnej wodzie na 2 godziny, następnie oczyścić, wyciąć gruczoły ślinowe, włożyć do dużego garnka wraz z pozostałymi składnikami. Zalać wodę tak żeby przykrywała mięso na 5 cm. Dusić 2 - 3 godziny na małym ogniu. Wystudzić, zdjąć skórę i pokrajać w plasterki. Ozorki są bardzo smaczne i dzięki nasionkom kopru nabrały oryginalnego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 23.08.2012 21:47
i faktycznie ozorki brzmią apetyczniej :o)
pacpaw 23.08.2012 21:47
ja robię jedynie z chrzanem
malinka18 23.08.2012 20:52
jakoś wolę gdy nazywa się je ozorki a nie ozoryyyy.co nie zmienia faktu że są smaczne ;-)
edita15 23.08.2012 20:49
pycha
tom 23.08.2012 20:39
mniam
Anio?eczek 23.08.2012 20:34
lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak