Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane krokieciki z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 kg
mąka ziemniaczana 35 dag
jajko 2 szt
grzyby suszone 1/2 szklanki
cebula biała 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
sól i pieprz do smaku
masło 4 łyżki
słonina

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane krokieciki z grzybami

Wykonanie:
Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować do miękkości. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i utłuc. Po czym wymieszać z mąką ziemniaczaną, jajkami i solą do smaku. Cebulę posiekać i usmażyć na 2 łyżkach masła z posiekanymi odsączonymi grzybami, połączyć z namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Przygotowanym farszem nadziewać ciasto ziemniaczane, formując owalne krokieciki. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować około 15-20 minut.Podawać polane masłem lub stopioną słoninką ze skwarkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 08.01.2017 21:24
fajne , takich nigdy nie jadłam
Barbara13 08.01.2017 17:39
Ciekawy pomysł
RenataZ-et 08.01.2017 15:31
fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak