Gorzkie brownie

Gorzkie brownie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6
  • cukier

    100 g
  • mąka

    300 g
  • margaryna

    250 g
  • czekolada gorzka

    2 tabliczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gorzkie brownie

Rozpuścić masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami.Blachę z piekarnika lub inna dużą, wyłożyć pergaminem i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec ok.20 minut.
Ostudzone pokroić na kwadraty, ew oprószyć cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

zuzanna_z 30.12.2011 13:11
dobre
Agnieszka_B 19.12.2011 10:58
Zapowiada się pysznie:)
bami 16.12.2011 16:09
Mniam :)
anna186 10.12.2011 18:52
pyszny
Aida 24.11.2011 23:28
fajne, bo szybkie i dużo :) ale ja jednak wolę słodkie ;)
Ewa6274879 24.11.2011 14:30
kusząco pyszne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat