Gorzkie brownie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6
  • cukier

    100 g
  • mąka

    300 g
  • margaryna

    250 g
  • czekolada gorzka

    2 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i mąkę. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami.Blachę z piekarnika lub inna dużą, wyłożyć pergaminem i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C, piec ok.20 minut.
Ostudzone pokroić na kwadraty, ew oprószyć cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna_z 30.12.2011 13:11
dobre
Agnieszka_B 19.12.2011 10:58
Zapowiada się pysznie:)
bami 16.12.2011 16:09
Mniam :)
anna186 10.12.2011 18:52
pyszny
Aida 24.11.2011 23:28
fajne, bo szybkie i dużo :) ale ja jednak wolę słodkie ;)
Ewa6274879 24.11.2011 14:30
kusząco pyszne...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat