Gorące całuski

Gorące całuski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    35 dag
  • cukier kryształ

    20 dag
  • miód

    3 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżka
  • goździki mielone

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gorące całuski

Wymieszać mąkę z cukrem, miodem, sodą, cynamonem i utłuczonymi goździkami. Wbić w to jajka, rozgnieść ciasto i rozwałkować. Wycinać kółka i kłaść na posypanej mąka blaszce. Po 2 godzinach upiec w średnio gorącym piekarniku. Polukrować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

maciek7 02.02.2012 18:38
super
Joanna108
Joanna108 27.08.2011 13:05
świetna nazwa :)
indi 18.07.2011 20:49
są pyszne :)
Emilia21 11.07.2011 11:03
ciekawy przepis, chętnie bym zobaczyła zdjęcie
Emilia21 11.07.2011 11:03
ciekawy przepis, chętnie bym zobaczyła zdjęcie
matii6 02.02.2011 16:46
mnie też ciekawi
alaaa 11.11.2010 15:42
bardzo ciekawy przepis ,szkoda że bez zdjęcia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat