gorąca sałatka z ziemniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól

  • masło

    40 gram
  • mąka

    30 gram
  • rosół

    3/4 litra
  • ocet

  • sól

  • cukier do smaku

  • żółtko jaja

    1 szt
  • szczypiorek usiekany

    1 łyżka
  • cebula

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki płuczemy i gotujemy,następnie obieramy i jeszcze gorące kroimy w plasterki.Z masła cebuli i mąki przygotowujemy zasmażkę,następnie dolewamy rosól i doprawiamy do smaku solą octem i cukrem gotujemy 15 min a po tym czasie podprawiamy żółtkiem,dodajemy szczypiorek i tak przygotowanym sosem polewamy plasterki ziemniaków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 11.04.2011 08:44
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat