Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonko z inyka gotowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 2 litry
golonki indycze 2 szt średnie
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
liście selera 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3-5 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
smalec 2 lyżki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonko z inyka gotowane

Kroki postępowania

1
Golonki indycze ze skórą opłukać dokładnie oczyścić .
Krok 1 - Golonko z inyka gotowane  foto
2
Odgotować i zalać nową wodą , dodać jarzyny i przyprawy . Gotować do momentu gdy będą miękkie .Przyprawić pieprzem i solą do smaku , Na koniec gotowania włożyć liście selera .Pozostawić w wywarze jeszcze 1 godzinę . Można później podpiec na tłuszczu jeżeli ktoś lubi opiekane .
Krok 2 - Golonko z inyka gotowane  foto
3
Podawać z ziemniakami do obiadu i dowolną sałatką .Jest to wersja mniej kaloryczna bo gotowana .
Krok 3 - Golonko z inyka gotowane  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.03.2017 09:56
same pyszności
Edita 15.03.2017 09:42
ale pycha
Janina 14.03.2017 17:25
Super mięcho;))
adelajda 14.03.2017 15:44
Mój mąż bardzo lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak