Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonko z indyka w ciap kapuście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki indycze 2 szt.
kapusta biała 1 główka/mała
ziemniaki 1/2 kg
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Golonko z indyka w ciap kapuście

Wykonanie:
Przyprawy wymieszać z olejem, natrzeć golonkę i odstawić na godzinę. W między czasie kapustę poszatkować, zalać wodą i gotować z ziemniakami. Następnie dodać przygotowaną golonkę i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania doprawić w razie potrzeby do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 23.10.2016 15:04
uwielbiam "ciap kapustę " :)
Agnieszka-87-25 23.10.2016 11:27
super danie
Wacław 23.10.2016 10:57
pyszne,konkretne danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak